Posjet partner školi Radnóti Moklós u Pečuhu

Tradicionalno, posjetili smo našu partner školu Radnóti Miklós iz Pečuha. Dugogodišnja uspješna suradnja nastavljena je i ove godine.

U pratnji profesorice Karmen Boroša Kokić i profesora Dragana Vukelje išli su učenici: Dorotea Brdek, Laura Dimitrov, Ante Šarić, Leon Žužić i David Hrženjak.

U utorak su se naši učenici susreli s prvim izazovom, javnim nastupom. Pred mnogobrojnom publikom uspješno su prezentirali našu školu i grad Zagreb. Bila je to izvrsna prilika za pokazivanje komunikacijsko-prezentacijskih vještina, kao i znanja iz engleskog jezika.

U srijedu smo posjetili tvrtku Replay:organ koja se bavi proizvodnjom i restauracijom orgulja. Učenici su mogli vidjeti proces stvaranja orgulja i dobiti odgovorne na mnogobrojna pitanja. Ljubazna voditeljica organizirala je nekoliko kratkih prezentacija koje su oduševile učenike i profesore. Na kraju smo imali priliku i zasvirati orgulje i pokazati svoje skrivene talente.

Najvažniji dio našeg posjeta odvijao se u četvrtak i petak, dani određeni za održavanje 13. Međunardnog sajma vježbeničkih tvrtki. Naša škola sudjelovala je s tvrtkom Dioniz d. d. i ostvarila zadovoljavajuće rezultate.

Zahvaljujemo se našim domaćinima koji su još jednom pokazali da su izvrsni domaćini.