Sajam vježbeničkih tvrtki u Veroni

Od 15. do 19. svibnja 2018. posjetili smo našu partner školu Carlo Anti iz Villafrance di Verone. Profesor Mladen Nikolašević i ravnatelj Dragan Stanković te učenici Ante Šarić, Dorotea Brdek, Claudia Belić, Silvestar Kvesić i Domagoj Liović pet su dana uživali u gostoprimstvu učenika i profesora partnerske škole.

U srijedu je organiziran posjet Veroni uz razgled gotovo svih znamenitosti grada kojeg se najčešće sjećamo po velikoj ljubavi Romea i Julije. Bilo je zanimljivo slušati mnoge zanimljivosti iz povijesti grada te se fotografirati uz Arenu i znameniti balkon velike ljubavi.

Četvrtak je bio predviđen za odlazak na jezero Lago di Garda, mondeno mjesto u neposrednoj blizini Gardalanda. Tijekom obilaska samog mjesta prošetali smo i velikim sajmom koji se tradicionalno održava svakog četvrtka. Probali smo neke od najboljih okusa talijanskih sladoleda te uživali u tankim, prhkim pizzama.

U petak se održao Sajam vježbeničkih tvrtki koji je zbog naše prisutnosti postao Međunarodnim sajmom, a u okviru kojega smo prezentirali našu tvrtku Adriatic, zamišljenu kao turističku agenciju. Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Zagreba koja nas je opskrbila promo materijalima našega grada na talijanskom jeziku, što je dodatno pobudilo pažnju domaćih učenika. Poslovanje i komunikacija odvijali su se na engleskom jeziku, a naša učenica Claudia Belić razgovarala je na talijanskom jeziku i pobrala simpatije domaćih učenika i profesora. Upoznali smo nove prijatelje i stekli mnoga korisna nova iskustava.